Maak kennis met de 9 Brouwerijen: 

De Blauwe IJsbeer

Brouwerij de Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. 

Na de start vanuit Nieuwpoort (Z-H) inmiddels neergestreken in

 Tilburg (N-B). Onze bieren hebben inmiddels hun weg gevonden door geheel Nederland. Niet in elk café of bij alle slijters maar toch in alle provincies kun je de Blauwe IJsbeertjes tegen komen.

 

.

Het Zwijn

Het Zwijn is afgeleid van de locatie waar het idee tot stand is gekomen. In de achtertuin van Bram, waar altijd wilde zwijntjes hebben rondgedarteld, is nu een kleine herberg gevestigd. Hier komen bierliefhebbers samen. Naast het ruime aanbod aan bier, snakte twee liefhebbers naar meer. Zoveel meer, dat ze zelf recepten gingen maken. Op een viltje werden de eerste smaken beschreven. Het resultaat? Een heus aantal recepten die met een microbrouwerij-opstelling worden gerealiseerd.  Het Zwijn werd geboren. 

Sint Servattumus

“In 1992 besloten 3 Schijndelaren bier te gaan brouwen in de schuur van één van hen. Het bleek in de smaak te vallen en van het één kwam het ander. In 1996 was bierbrouwerij Sint Servattumus een feit. 

De naam Sint Servattumus is op een ludieke manier ontstaan tijdens een avondje brainstormen onder het genot van een eigen biertje. De bierglazen waren leeg en in de kelder stond nog meer bier. Een van de 3 brouwers riep naar de ander: “hé, in de kelder staat nog een krat… vat um us!”. 

Dit samen gevoegd met Sint Servatius, patroonheilige van Schijndel, werd Sint Servattumus.” 

Bourgogne Kruis

Brouwerij Bourgogne Kruis is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis die begint in de 18e eeuw in Oud Gastel en Oudenbosch. De brouwerij werd in 1956 verkocht. 

Paul en Willem Thuring, nazaten van diezelfde familie  zijn in 2012 opnieuw begonnen, maar nu in hun bakermat Oosterhout. De brouwerij staat heden ten dage bekend om zijn verschillende tarwebieren, het signatuur van de brouwers.

In de ambachtelijke brouwerij gebeurt nog alles met de hand. Geen computer en automatisering, maar echt handwerk en denkwerk. “Niet praten maar doen” is de leidraad.

“Herkenbaar, recht door zee, zuiver en natuurlijk, met de frisheid van een lenteochtend”, omschrijft De Brouwerij haar Tarwe Bieren.

Goei Spul

“Goei Spul, de thuisbasis van ambachtelijk bier uit Goirle! Onze heerlijke bieren brengt mensen samen in gezelligheid en feestelijkheid. 

Bij Goei Spul geloven we dat bier meer is dan een drankje - het is een ervaring. We werken aan een gastvrije sfeer, waar iedereen kan genieten van onze bieren en elkaars gezelschap.

 

Dus hef samen met ons het glas op geweldig bier en het leven. Wij kunnen niet wachten om onze passie voor Goei bier met jou te delen.

 

Proost!”

Baros Bier

Baros bier is gestart in 2018 door de vrienden Ton Baeten en Peter Rosman. Vanuit onze passie voor bier zijn wij bier gaan maken. Wij brouwen bier met een eigentijdse smaak, met respect voor traditie. Op dit moment hebben we 6 core bieren. Daarnaast hebben we een aantal specials en sinds 2021 hebben we onze Baros Barrel Serie, onze vatgerijpte bieren.

Voel je welkom aan onze bar om onze passie voor bier te delen en uiteraard voorzien wij je graag van een Baros bier!

Opener

Bij de Opener bierbrouwerij in Dongen kun je terecht voor een proeverij, teamuitje, bierquiz, vergadering of juist je vrijgezellenfeest of trouwerij. Wij zijn graag opener over bier. Daarom vertellen onze Internationale Biersommeliers jullie graag alles over deze mooie drank, de ingrediënten en begeleiden jou in het ontdekken van jouw smaak.

Proef, brouw, leer en beleef bier bij ons in een landelijke en agrarische omgeving. Wij zijn goed bereikbaar vanuit Breda en Tilburg, zowel met de auto als het openbaar vervoer! 

Collectief Geneuzel

5 mannen uit Brabant die houden van slap ouwehoeren en goei bier brouwen en natuurlijk proeven. Meestal in combinatie! 

Met de thuisbasis in Gilze, waar de inspiratie ketels staan voor een hoop gezwets en het creëeren van gistend genot. En sinds 2023 eindelijk ook voor het grote publiek verkrijgbaar.

Nicolaas

 Brouwerij Nicolaas is opgericht ter bevordering van de vriendschap tussen 11 Goirlese vrienden met als drijfveer een bijdrage en verrijking te leveren aan het “dorstige” erfgoed van Goirle en omstreken.

De jarenlange vriendschap en gezamenlijke passie voor speciaalbieren is het fundament van Brouwerij Nicolaas. 

Wij brouwen en genieten samen!